Laat ons uw experimenten uitvoeren

We leven in tijden van datagestuurde marketing. De tijden dat marketing uitsluitend geld naar dingen gooide en hoopte op een gunstige uitkomst zijn voorbij. De moderne marketeer heeft een wetenschappelijke benadering en vertrouwt op data. En de beste manier om onzekerheid en onderbuikgevoelens weg te nemen bij alle marketing- of ontwerpbeslissingen voor websites, advertenties - eigenlijk alles online - is A/B-testing.

Split Testing

Waarom is het belangrijk om experimenten uit te voeren?

Zelfs als u geweldige inzichten hebt uit gegevens en gebruikersonderzoek, is het nog steeds moeilijk te voorspellen hoe gebruikers zich zullen gedragen wanneer u wijzigingen doorvoert. Door te testen wordt het giswerk uit het proces gehaald en kunt u er zeker van zijn dat u de juiste beslissingen neemt.

Een teststrategie in het hart van een conversieverbeteringsprogramma (in het Engels) zal het aantal converterende mensen verhogen en uw belangrijkste metrics verbeteren. Kortom, u kunt uw marketinguitgaven beter laten renderen. En in plaats van te investeren in meer marketing, kunt u profiteren van de klanten die u al hebt door hun online customer journey (in het Engels) te verbeteren.

Door uw strategie op data te baseren, bent u flexibel, maar belangrijker nog, krijgt u concrete feedback over wat wel en niet werkt. U kunt dan betere zakelijke beslissingen nemen en tijd en geld investeren in wat uw bezoekers werkelijk willen.

Wat is A/B-testing (split-testing)?

A/B-testing wordt ook wel split-testing genoemd, wat ofwel exact hetzelfde kan zijn als A/B-testing, OF split-URL-testing kan betekenen. Bij een klassieke A/B-test staan de 2 variaties op dezelfde URL, terwijl bij split-URL-testing uw gewijzigde variant zich op een andere URL bevindt (uw bezoeker ziet het verschil natuurlijk niet).

A/B Testing Experimenten

Door middel van split-testen bepaalt u de impact van wijzigingen in content, design en functionaliteit op uw website. Door meerdere versies van een webpagina te creëren en gegevens & statistieken te verzamelen voor een controlegroep (meestal A) en minstens één variant (B), kunnen we leren over hoe uw ideeën het gebruikersgedrag en uiteindelijk uw belangrijkste doelen beïnvloeden.

Maar A/B-testen vergen inspanning om in te komen en nog meer werk om te oefenen. U zult een proces moeten creëren, een kader moeten opstellen, wat moeten leren over statistieken, een nieuw hulpmiddel moeten instellen en leren kennen, en ervoor moeten zorgen dat u daadwerkelijk nauwkeurige resultaten krijgt. De resultaten kunnen echter fantastisch zijn.

We gebruiken Google Optimize 360 voor split-testen

Google Optimize is een A/B-testings- en personalisatieproduct, wat een perfecte oplossing is voor kleine en middelgrote bedrijven zoals het uwe die krachtige tests nodig hebben. Het allerbeste is dat het direct op Google Analytics is gebouwd, zodat u uw Analytics-gegevens direct kunt gebruiken om A/B-testen uit te voeren en de conversies op uw site te verbeteren.

• Er is een gratis versie
  • Eenvoudige installatie en vertrouwde gebruikersinterface
  • Gegevensuitwisseling en integratie met Google-stack
  • Geavanceerde doelgroeptargeting
  • Geavanceerde rapportage
  • Leerervaringen sneller toepassen
  • Visuele editor, geen code aanraken nodig
  • Schaalbaarheid voor ondernemingen
  • Extra experimentdoelen
  • Complexe multivariabele tests
  • Serveer dynamische, gepersonaliseerde content

Personaliseer de klantervaring

Met Google Optimize 360 kunt u gesegmenteerde klantervaringen creëren en deze vervolgens testen om engagement, interacties en conversiedoelstellingen te verhogen.

Of het nu gaat om een op maat gemaakt bericht bij het afrekenen of een volledig vernieuwde homepage, Optimize laat u zien welke varianten uw klanten aanspreken en verrukken, en biedt u de oplossingen die u nodig hebt om deze te leveren.

Dit niveau van personalisatie wordt mogelijk gemaakt door het open systeem van Optimize 360 en de nauwe integratie met Google Analytics 360. Een andere belangrijke onderscheidende factor is de uitstekende privacy van gebruikers, die nauwkeurige remarketing mogelijk maakt zonder de persoonsgegevens van gebruikers in gevaar te brengen.

We kunnen u ook helpen bij het creëren en benutten van bestaande klantsegmenten in Google Analytics 360 voor nauwkeurige targeting en het leveren van gepersonaliseerde klantervaringen voor elk van uw doelgroepen.

Implementeren van de winnende experimenten

Zodra een A/B- of multivariate testexperiment is voltooid, kunnen we beginnen met een post-testanalyse om de resultaten te evalueren, conclusies te trekken en te beslissen welke actie we vervolgens moeten ondernemen. Het is cruciaal dat we experimenten alleen afsluiten wanneer we voldoende gegevens hebben om geldige conclusies te trekken. Voor een websitetest omvat dit een minimum aantal conversies, een minimum aantal bedrijfscycli en uiteraard statistische significantie voor onze testdoelen.

Een oplossing op maat voor uw testbehoeften

Elk bedrijf vereist een op maat gemaakte consultancy-aanpak om specifieke uitdagingen, kansen en doelen aan te pakken. ReverseLlama gebruikt een datagestuurd testproces om aan uw unieke behoeften te voldoen en het maximale uit uw experimenten te halen.

Plan gratis consultatie

Diensten